top of page
צמחי מרפא

לפי הרפואה המערבית מוגדרת עצירות כאשר, אין יציאה של לפחות 3 ימים בשבוע

גם ברפואה הסינית מתייחסים למצב זה כעצירות,אך ישנה גםחשיבות נוספת גם לזמן היציאה, כאשר הזמן הטבעי שבו הגוף אמור לפנות את הפסולת הוא בשעות הבוקר, ורק אחר כך הגוף יכול לקבל מזון חדש לתוכו. 

 

גורמים לעצירות:

תזונה – תזונה היא המרכיב חשוב לפעילות הגוף ולפעילות המעיים, תזונה מחממת מידי, המורכבת מאכילה מרובה של בשר, שימוש רב בתבלינים מחממים כגון קינמון, ציפורן והל, שתייה חריפה, וקפה, יכולים לגרום לחום פנימי אשר מייבש את הנוזלים בצואה וגורם ליציאות קשות ויבשות המלוות בריח חריף.

תזונה קרה, הכוללת צריכה מוגברת של מוצרי חלב פרה, אוכל ושתייה קרים, אכילה מוגזמת של סלט חי, יכולים לגרום לחולשה וקור במערכת העיכול אשר גורמים להאטה בתנועתיות המעי.

תרופות – לחלק מהכדורים ישנם תופעות לוואי הגורמות לעצירות, תרופות שונות ובהן משככי כאבים מסוימים, תרופות נגד לחץ דם גבוה, תרופות פסיכיאטריות, תרופות כימותרפיות, תרופות המכילות ברזל ואלומיניום, יכולים לגרום לעצירות 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

טיפול:

על מנת לטפל בצורה היעילה והטובה ביותר יש להבחן את מקור הבעיה, אם הבעיה היא כתוצאה ממחלה או מנטילת תרופות מסוימות יש להיוועץ עם הרופא על מנת לקבל טיפול מתאים

טיפול ברפואה סינית הכולל דיקור, צמחי מרפא וטווינא יכול לעזור ולפטור עצירויות גם של שנים

מבחינה תזונתית, יש צורך להוציא מהתפריט היום יומית מוצרים הגורמים לעצירות ( אם יש יובש להוציא אוכל מחמם).

כאשר העצירות היא על רקע חולשה בתנועתיות המעי ( קשה לצואה לצאת אבל היא לא יבשה ) יש לאכול: כל סוגי העלים הירוקים ( פטרוזיליה, כוסברה, עירית וכו'), אכילה של ג'ינג'ר, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, גריסים ושיבולת שועל.

כאשר העצירות היא על רקע חום ויובש ( צואה קשה ) יש לאכול: תזונה עשירה בסיסים ויחד עם זאת לשתות מים, אצות ים, סלק, אורז מלא עגול, גריסים, עלי נענע ולימונית.

בנוסף ניתן להשרות ללילה כוס מים עם שזיף, ובבוקר לשתות את המים ואת השזיף לאכול.

 

סובל/ת מהפרעות במערכת העיכול ? מעוניין/ת להתייעץ איתי ? לחץ על צור קשר, ואצור איתך קשר בהקדם

עצירות

bottom of page