top of page
חיפוש

10 צמחים לשיפור תחושת הרוגע



בתקופה זאת, רבים מאיתנו מחפשים אחר כלים המסוגלים לשפר את תחושת הרוגע ולשחרר ממתחים ותחושות נפשיות שליליות.


צמחי מרפא הם כלי אפקטיבי לבעיות אלו ויכולים לתת מענה כמעט מידי להורדת תחושות של סטרס ובעיות נפשיות רבות.


לפני שאתן את המלצתי ל 10 צמחים שיכולים לעזור בעניינים אלו חשוב לי לתת 2 דגשים עיקריים

1. אין באמת דבר כזה צמחים מיוחדים לבעיות הקשורות לנפש, כל צמח עובד באופן הרמוני ושלם על כל מערכות הגוף, לכן גם צמחים שאנחנו מכירים כמשפרי תחושה נפשית יכולים להיות טובים לדברים אחרים אשר אינם קשורים להשפעה הנפשית, וכן צמחים המוכרים כמסייעים למערכות אחרות יש להם השפעה גם על מימד הנפש.

2. רשימת הצמחים שרשמתי במאמר זה, הינם צמחים שרובם ניתן לרכוש בסופר הקרוב, בחנות התבלינים או בחניות הטבע ואינם מצריכים מאמץ מרובה להזמין אותם מחברות מיוחדות או מאזורים מרוחקים. זאת הסיבה שהבאתי אותם כאן במאמר זה ולא כי אלו הצמחים היחידים שיכולים לעזור בבעיות הקשורות לנפש.


זנב ארי ( (Leonurus) – צמח ממשפחת השפתניים (משפחה גדולה שהמאפיין שבה ריכוז שמנים אתריים גבוה) השימוש הוא בעלווה ובגבעולים של צמח, טעמו ארומטי ובעל מרירות עדינה וקלילה עם איכות קרירה הדומה למנטה או נענע.

הצמח תורם בשיפור תחושת רעננות ושחרור בגוף ויכול להתאים למצבי מתח וחרדה ניתן לשתות כחליטה מרעננת ומרגיעה.



עלי עוזרר (Crataegus) – עץ העוזרר ממשפחת הוורדניים גדל גם בארץ באזורי החורש, השימוש הוא בעיקר בפירות המעושרים בנוגדי חמצון ומחזקים את שיריר הלב וכלי הדם. השימוש בעלים והפרחים בעל השפעה גם על כלי הדם וגם בעלי יכולת הרגעה והורדת סטרס

מנטה (Mentha piperita) – צמח נוסף ממשפחת השפתניים, השימוש בעיקר בעלים, העלים עשירים בשמנים אתריים וטעמו חריף וקריר.

חוץ מהשפעתו המרגיעה והמרוממת, השפעתו הקרירה עוזרת גם למצבים יותר דלקתיים בעיקר בחלקי הגוף העליונים כמו העיניים והעור ויכול לעזור למצבים של כאבי ראש

ורבנה רפואית (Verbena officinalis) – צמח עדין וארומטי, בעל השפעה

מרגיעה ומרוממת, צמח המוכר גם בתרבויות עתיקות כצמח מטהר.



וולריאן (Valerian) – אחד הצמחים היותר מוכרים לבעיות הנפש, יש לשים לב שהוולריאן הרפואי (Valerian officinalis עם ההשפעה החזקה על מערכת העצבים והורדת לחץ וסטרס היינו צמח המותר לשיווק רק בבתי מרקחת כאשר רוב המוצרים כיום שנמצא בחניות טבע היינם סוג אחר של הצמח (Valeriana Edulis) שהשפעתו חלשה הרבה יותר.

הצמח יעיל בהתמודדות עם מצבי חרדה ולחץ, משכך כאב, במצבי לחץ דם גבוה ועוד ישנם אנשים שהצמח משפיע עליהם בצורה הפוכה וגורם לחוסר שקט לכן יש לבדוק אותו כיצד אתם מושפעים מימנו לפני שרוכשים כמות גדולה


ויתניה משכרת (Withania somnifera) – שהוא אינו צמח טיפוסי להורדת מתח, השפעתו יותר מעוררת ומחזקת, לכן יתאים יותר לאנשים הסובלים באופן כללי ממתח דבר הגורם לחולשה של האדרנל (בלוטה הנמצאת באזור הכליות) יחד עם עייפות וחולשה כללית במצבים שבהם יש חוסר שקט, עצבנות וקושי להיכנס למצב של מנוחה, רצוי לא להשתמש בצמח זה


שעונית רפואית (עלי פסיפלורה) – את צמח הפסיפלורה כולנו מכירים ונהנים מפירותיו החמצמצים, אך השימוש העיקרי לצורך מצבים של חרדה ואי שקט הם בעלים.

הצמח משרה תחושת נינוחות בגוף ומקדם שינה.



חיטה טרום נבוטה (Tritici) – ברפואה הסינית משתמשים רבות בצמח זה לצורך הרגעה, כדגן עוזר ותומך במערכת העיכול, בעל מרקם עמילני המרפד את מערכת העיכול ומרגיע אזורים דלקתיים, כיביים וחומציות כצמח בוסרי (טרום נביטה) טעמו חמצמץ ועוזר להרגיע מצבים של אי שקט ועצבנות.


אשבל (stachys) – צמח בר ארץ ישראלי, טעמו ארומטי ועדין, הצמח עוזר לעוררות וחידוד הזיכרון, מתאים למצבים נפשיים שבהם יש תחושת עננות וחוסר בהירות מחשבתית, לרוב יתלווה לתחושה הזאת עייפות או כבדות.


מליסה (Melissa) – צמח עם פעילות עדינה, גם הוא בעל אופי ארומטי קליל ומרומם, טעמו יחסית טעים ומשתלב בקלות בחליטת צמחים.


מה עושים עם הצמחים האלו ?

ניתן לחפש ליד המקום בו אתם גרים אילו צמחים ניתן להשיג ולבחור 2 או 3 צמחים מהרשימה שאתם אוהבים.

לשים בתוך קנקן של חצי ליטר כ 2 כפות מהחליטה (כל הצמחים שבחרתם מעורבבים יחד) ולתת להם להיחלט במים רותחים במשך 15 דקות.


לאחר מכן ניתן לשתות את הקנקן במשך היום


עדיאל אדר מטפל ומרצה ברפואה סינית

158 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page